Sömmar och stygn är färdig

Mitt alldeles nya instruktionshäfte om vikingatida sömmar och stygn ligger nu äntligen på tryckeriet och beräknas vara ute hos mina återförsäljare i nästa vecka.

Sömmar och stygn beskriver vikingatida sömnadsteknik med instruktiva bilder och tydlig text. Här kan du lära dig vikingatida sömmar, men också detaljer som sprund, rynkning och kilar. Allt bygger precis som vanligt på mångårig erfarenhet och arkeologiska fynd.

Att sy sina vikingatida kläder för hand, på samma sätt som våra förfäder gjorde, ger inte bara ett mer tidstroget utseende, utan också en speciell känsla och stolthet. Naturligtvis tar det längre tid än att sy på maskin, men det är absolut inte oöverkomligt och det är väl värt att unna sig den tiden för det ger så mycket tillbaka.

Själv ser jag numera sömnadskonsten som ett hantverk i sig själv, lika värt att återuppliva som t.ex. smide och träsnideri. Därför har jag haft oerhört roligt när jag har först läst mig till och sedan prövat mig fram till hur sömnadskonsten såg ut för mer än 1000 år sedan. Jag hoppas att ni får lika roligt med er sömnad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *