Tjänster

Lika länge som jag har sålt mina mönsterhäften har jag hållit kurser och föredrag. Jag älskar att lära ut och ägnar mig en hel del åt undervisning även i mitt andra liv inom IT-branschen.
Här ser ni mitt utbud av ”standardkurser” som jag kan hålla med relativt kort varsel. Naturligtvis går det bra att be om en skräddarsydd kurs också. Kontakta mig för prisuppgifter.

Längre kurser

Grundkurs i vikingatida klädedräkt

5 dagar. 5-10 deltagare.

Grundläggande teori om källorna till den vikingatida klädedräkten och sömnadskonsten. Praktisk genomgång av grundläggande vikingatida sömmar och stygn. Varje deltagare väljer ett plagg, vi anpassar mönster, klipper ut och syr. All sömnad på kursen sker för hand.

Sömmar och stygn

1 dag. 5-10 deltagare.

Praktisk genomgång av alla kända vikingatida sömmar och stygn med information om när de användes. Praktisk genomgång av tekniker för t.ex. sprund, kilspetsar och rynkning.

Särk och hängselkjol

3 dagar. 5-10 deltagare.

Vi anpassar mönster, klipper ut och syr en särk och en hängselkjol av valfri modell enligt mina mönster. All sömnad på kursen sker för hand, så viss vana vid handsömnad förväntas.

Byxor

2 dagar. 5-10 deltagare.

Vi anpassar mönster, klipper ut och syr ett par byxor av valfri modell enligt mina mönster. All sömnad på kursen sker för hand, så viss vana vid handsömnad förväntas.

Seminarier

Vikingatida broderi

2-3 timmar. 5-10 deltagare.

Praktisk genomgång av prydnadssömmar och mönsterbilder använda i Norden under vikingatid.

Sy en York-hätta

2-3 timmar. 5-10 deltagare.

Vi klipper ut och syr en York-hätta så troget originalen som möjligt.

Föredrag

Vikingatida klädedräkt

ca 2 timmar.

Grundläggande genomgång av hur vikingatidens nordbor klädde sig, vad vi vet och vad vi inte vet. Visning av rekonstruerade plagg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *